Sales Letter | Roadtax Pantas
Sales Letter

Dimiliki oleh : PRINSIP MUTIARA (M) SDN BHD (194052-K)

Anda Terlalu sibuk Nak Renew Roadtax Kereta? Leceh Nak Walk In Pejabat Pos, JPJ dan Kedai Insurans?

Ya, anda telah sampai ke tempat yang betul untuk mencari khidmat memperbaharui Insuran dan roadtax yang murah dan berbaloi!

roadtax

logo

Adakah Anda Mempunyai Masalah berikut?

 ataupun…

Anda memang dah penat lari dari roadblock, Asyik Melayang RM300! :((

 

Bayangkan Pula…

Jika anda TERLIBAT DENGAN KEMALANGAN dan ianya salah ANDA atau ANAK anda yang menggunakan kereta, anda mungkin terpaksa menangung KOS BERIBU RINGGIT! untuk ganti rugi pihak yang dilanggar tidak termasuk kereta anda. Ini belum lagi termasuk kos perubatan yang perlu di tanggung. Kami bukan nak menakutkan anda tapi semestinya “MALANG TIDAK BERBAU”. IA MUNGKIN BERLAKU PADA ANDA.

FB_IMG_1426497597734

Macam mana kalau anda boleh buat renewal roadtax dan insuran tanpa perlu begerak se ‘incipun dari tempat duduk anda dan harga Renewal tuh Jimat sangat sampai menyesal sebelum ini buat kat tempat lain.


 

button cta


Kalau Boleh Anda Nak?

Nak Tak Kalau Saya Bantu Anda Renew Insuran Kenderaan Anda Dalam Masa         8 minit dengan penghantaran Roadtax kenderaan anda terus ke Rumah/Pejabat? 

Kalau Jawapan anda yer Teruskan membaca….

Kini ada tidak perlu bimbang, kami ada penyelesaian bagi pemasalahan anda.ANDA HANYA SEJARAK DARI MEMPERBAHARUI ROADTAX KAN INSURAN KERETA ANDA SECARA ONLINE.


Memperkenalkan..

Servis Renew Insuran Secara Online “Terpantas” Di Dalam Pasaran. Kepakaran kami adalah membantu anda untuk memperbaharui insuran dan cukai kenderaan anda dalam masa 8 minit dengan harga yang terbaik dengan membezakan harga dari 3 syarikat insuran berbeza, Servis yang paling mantap dan Tanpa anda perlu bangun pun dari tempat duduk anda sekarang.

Masalahnya ramai di antara kita yang terlalu sibuk menguruskan kerja seharian sampai terlupa dan tiada masa untuk renew insuran dan roadtax mereka. Tahu tahu masa “Roadblock” dah kene saman. Atas dasar ingin membantu anda di saman dan terus ada perlindungan semasa memandu kami wujud Servis “Terpantas” ini.

gambar orang


 

 4 Sebab Kenapa Perlu Memilih Kami? 

Pembaharuan roadtax oleh dikendali pakar insuran yang beroperasi sejak 1992.Anda tak perlu risau lagi jika anda memilih syarikat insuran yang salah.Pakar kami bakal menasihati anda.Berikut lagi kelebihan kami :-


 

Tapi sebelum tuh….Insuran mana saya patut ambil?

Masalah utama orang ramai dan insuran adalah mereka tidak tahu,apa yang mereka tidak tahu.Secara tidak langsung dengan slumbernya mereka mengeluarkan wang dan membayar kepada agen insuran biarlah mahal sekalipun

Jangan sampai macam tuh. Objektif utama  kami adalah ingin membantu anda memahami sedikit sebanyak kepentingan insuran dan jenis insuran apa yang anda perlukan. Supaya anda tidak di over charge atau senang cakap “DITIPU HIDUP-HIDUP” oleh agen insuran yang lain.

Jom kenali “INSURAN” anda!

Jom belajar pasal insuran sedikit supaya tidak di tipu lagi yer di masa hadapan.Pada yang dah tahu anda boleh skip part ini dan teruskan scroll ke bawah.Terima Kasih:)

Untuk Insuran kereta terdapat 3 Jenis Perlindungan:-

Tahniah anda sekarang telah berjaya mengetahui 3 jenis perlindungan dan sebenarnya ini sahaja yang anda perlu tahu tentang insuran kereta dan Berikut adalah manfaat yang ditawarkan bagi setiap perlindungan:-

Berikut Merupakan jenis perlindungan bagi kenderaan anda dan diri anda yang kami tawarkan.Anda boleh memilih anda berikut jenis perlindungan yang inginkan.Namaun begitu masih terdapat beberapa faktor yang menyumbang perlindungan ini (Cth. Usia kereta dan Usia Pemandu

NOTA: Jangan Hanya mengambil insuran sekadar ingin mendapat roadtax.Ambil insuran kerana anda tidak akan mampu membayar kerugian dan kecederaan yang pakal di tanggung di masa hadapan

Pilihan Syarikat Insuran Anda

logo1 Pilihan dari perlindungan jenis Comprehensive dan third party fire & theft bagi kenderaan anda.Namun bergantung kepada beberapa faktor seperti Umur Pemandu, Umur Kereta dan Jumlah claim terdahulu.

 logo3Pilihan dari perlindungan jenis Comprehensive dan third party fire & theft bagi kenderaan anda.Namun bergantung kepada beberapa faktor seperti Umur Pemandu, Umur Kereta dan Jumlah claim terdahulu.

logo2 Pilihan dari perlindungan jenis Comprehensive, Third party dan third party fire & theft bagi kenderaan anda.Namun bergantung kepada beberapa faktor seperti Umur Pemandu dan umur Kereta.

 Masih keliru?

Tiada masalah dapatkan khimat  “BANDING HARGA nasihat dari kami untuk pilihan insuran yang terbaik.oh yer semestinya….PERCUMA!


 

KENAPA PERLU BANDINGKAN HARGA? BUKAN SEMUA INSURAN SAMA JEH KE?

 

1) Memudahkan Hidup Anda

Dengan lambakan syarikat insuran yang menawarkan pelbagai jenis perlindungan dan harga, Macam anda tahu anda sedang membuat pilihan yang paling tepat bagi insuran kereta anda, pasti anda keliru bukan.Mebuat perbezaan dari satu syarikat insuran ke insuran yang lain bukan la satu proses yang mudah dan mengambil terlalu banyak masa.Sebab ini lah kami mengambil tanggunjawab itu bagi  memudahkan anda dengan satu sms sahaja.Kami hanya perlu beberapa maklumat bagi kami mengira secara tepat dan perinci dalam beberapa minit sebutharga anda pasti selesai.

2) Membantu anda berjimat.

Mempunyai insuran perlindungan kenderaan yang lengkap mungkin menelan kos yang tinggi dan pelbagai jenis polisi yang disediakan dari pelbagai syarikat insuran mungkin akan mengelirukan anda.Cara paling mudah untuk berjimat adalah dengan membuat “BERBANDINGAN HARGA” dan terma di dalam polisi.Meminta sebutharga dari Roadtax pantas.com pasti akan memudahkan dengan khimat nasihat pakar dari kami.Bukan itu sahaja perlbagai lagi pilihan perlindungan yang boleh di pilih seperti perlindungan cermin, perfect rider, banjir dan kemalangan diri.

3) Melindungi diri anda.

Jangan tunggu sehingga di saman mahupun mengalami kemalangan diwaktu itu lah dimana ada tidak dapat lagi membeli insuran perlindungan.Jenis perlindungan adalah sangat berbeza bagi setiap individu.Jikan anda seorang yang sering berada di jalan raya anda mungkin perlu perlindungan yang lebih tinggi dari suri rumah sahaja.Memilih perlindungan yang tepat dengan diri anda bakal memberikan ketenangan pada minda anda bila pekara buruk belaku. Apa sahaja jenis perlindunga, kami bakal membantu anda.

Berikut merupakan contoh perbandingan harga:-

jadualbanding


 

button cta


 

Siapa Kami?

DSC_3335

Roadtax pantas Merupakan anak syarikat kepada Prinsip Mutiara (M) Sdn Bhd dan Merupakan Agen Insuran Am dan Motor bertauliah dari PIAM (Persatuan Insuran Am Malaysia).Roadtax pantas menguruskan semua hal berkaitan Renewal Insuran dan Roadtax bgi Platform Online.

 Prinsip Mutiara (M) Sdn Bhd Telah beroperasi sejak dari 1992. dan telah menyelesaikan lebih 10,000 kes insuran para pelanggan kami. Beribu pejabat di Medan gopeng,Ipoh. Prinsip Mutiata Mengorak selangakah lagi dengan mengembangkan pasaran Ke Satu Malaysia Dengan Plantform Online ini.

Kepuasan pelanggan dan permahaman pelanggan terhadap produk merupakan kepentingan bagi kami. Terlalu banyak di antara kita yang sering mengangap insuran ini sebagai satu produk yang tidak penting dan membelinya dengan Sekadar “Ada”.

 DSC_1111


Roadtax boleh siap dengan pantas?

Yer, betul.Roadtax anda boleh siap dengan pantas tanpa sebarang masalah jika anda renew dengan kami. kami mengunakan sistem myeg yg telah terbukti servisnya. Tak perlu lagi bersesak- sesak,teperlu lagi curi masa kerja, takperlu lagi membuang duit petrol anda.

Kami menawarkan pehantaran terus ke rumah/pejabat anda dalam masa 1- 2 hari waktu bekerja. Ini pasti selamat kerana menggunkan perkhimatan pos laju. Anda hanya perlu tampalkan sahaja ke cermin kereta anda dan terus tersenyum sambil memandu.

gambar2

 Dengan Kerjasama

poslajumyeg


 Apa lagi kelebihan bakal anda nikmati?


 

Testimoni Pelanggan 
Kami telah selesaikan lebih 87++ kes insuran setiap bulan semenjak 1992

Apa Kata Pelanggan Kami:-


 

Soalan Lazim

Jika perlu beli insuran, perlindungan yang terbaik?

Terdapat dua jenis insuran perlindungan bagi kenderaan anda comprehensive dan Third-party.Perlindungan yang terbaik adalah comprehensive yang melindungi kerugian bagi kenderaan anda ataupun kenderaan yang di-langgar oleh anda semasa kemalangan.Manakala Third party pula adalah perlindungan bagi kenderaan yang dilanggar oleh pihak anda.

Sering kali kami nasihatkan bagi pelanggan kami insuran comprehensive adalah satu kemestian. Namun terdapat juga beberapa faktor yang menyebabkan anda tidak layak untuk mengambil insuran comprehensive

Macam Mana Nak dapatkan Insuran Murah?

Insuran bukanlah satu produk yang boleh dikurangkan harga secara terus. Setiap jumlah yang di kurangkan melibatkan jumlah perlindungan anda.Cara yang terbaik adalah dengan membuat perbandingan harga dari syarikat insuran.

Kalau ada saman boleh renew ke?

Di dalam pembaharuan cukai kenderaan (Roadtax) terdapat dua elemen penting yang pertama adalah Pihak insuran dan kedua Cukai kenderaan. Bagi memperbaharui insuran ia tidak terlibat dalam mana badan penguatkua (JPJ atau Polis) oleh itu tidak ada masalah dalam pembaharuan insuran walupun mempunyai saman.

Manakala bagi pembaharuan Roadtax pula jika terdapat saman anda perlu membayar saman terlebih dahulu sebelum dibenarkan untuk memperbaharui cukai kenderaan (Roadtax) anda atas sebab ia terlibat secara langsung dengan badan penguatkuasa tersebut.

Insuran takaful islamic ada?

Yer kami menyediakan inusran takaful dari “Etiqa takaful” tiada masalah bagi mereka yang mementingkan prinsip syariah.Anda tidak perlu membeli lebih daripada satu polisi atau pelan untuk melindungi harta anda.

Sekiranya anda memiliki lebih daripada satu polisi, anda hanya boleh membuat satu tuntutan jika sebarang kerugian atau kerosakan berlaku. Jumlah yang boleh dibayar akan disumbangkan oleh syarikat-syarikat insurans yang terlibat.

Kalau roadtax dah mati setahun nak buat camner?

Jika anda mempunyai masalah tidak renew roadtax setahun.Anda perlu menjalani pemeriksaan semula di puspakom bagi pemeriksaan semula kondisi kenderaan sama ada boleh digunakan di jalan raya atau tidak.Adalah lebih baik untuk memperbaharui insuran dan roadtax setiap tahun walaupun tidak digunakan kerana urusan puspoam mengambil masa yang agak lama dan proses yang agak leceh dan teknikal.

 


 

Berminat Untuk Dapatkan Harga Insuran Yang Terkini secara percuma?

100% selamat

100% percuma

100% respon pantas

Jangan risau segala maklumat peribadi anda akan di rahsiakan

arahan-sms-xxx
Sebaik sahaja anda menghantar sms team kami akan membalas dan memerlukan beberapa maklumat.Adalah lah lebih baik untuk anda sediakan geran kenderaan dan salinan polisi sebelum ini.Ini adalah bagi memudahkan anda untuk mendapat sebutharga insuran dengan tepat dan pantas.

Untitled-3

Maklmumat yang di perlukan adalah seperti berikut:

Nama pemilik
No pendaftaran kenderaan
Ic pemilik (bagi tujuan pengiraan NCB)
CC kenderaan 
Jenis kendereaan
Jangan bertangguh lagi kemalangan bakal berlaku pada anda selepas anda klik (Butang X) di atas.

kami menerima semua transaksi dari bank berikut

12345

Selapas pembayaran di buat sms atau whatapps kami butir bayaran bagi kami memproses semua urusan pembaharuan insuran dan penghantaran roadtax terus kepada anda.

jaminanTerima kasih kerana melawati dan membaca semua maklumat kami di website ini.Kami berharap sedikit sebanyak dapat menambah pengetahuan dan pemahaman anda.Semoga anda dapat berbelanja denga bijak setiap kali pembaharuan roadtax anda.


 

Saya mengucapkan Selamat Maju Jaya kepada anda!

logo

Jika anda sebarang pertanyaan sila hubungi saya  dengan maklumat  di bawah:

Amar Qhuszaireen Bin Muhammad Azahar

Pengurus Pemasaran (Online)

0195727831

Ipoh, Perak

Prinsipmutiara@gmail.com

fb page: Prinsip Mutiara

fb page (Personal) : Amar Qhuszaireen

output_mWWdNY